De Euro Stoxx 600 houdt het verlies beperkt tot fracties van een procent, maar in Madrid moet de IBEX 35 zowat driekwart procent prijsgeven.

Algemeen wordt verwacht dat de Europese Centrale Bank morgen haar basisrente gaat verlagen, wat de koers van de euro onder druk kan zetten.

Een andere gebeurtenis waar naar wordt uitgekeken, is de veiling van Spaanse staatsobligaties. Spanje is er tot dusver dit jaar goed in geslaagd om zich te herfinancieren, vraag is of dat zo gaat blijven.

Telenet versnelt hotspots

Telenet gaat zijn hotspots in twee fasen vernieuwen met de nieuwste toestellen van Cisco. Dit jaar worden er 500 vervangen, de resterende 700 volgen later. Op de vernieuwde infrastructuur zullen de 95.000 unieke gebruikers per maand sneller en stabieler kunnen surfen dan voorheen.

De draadloze internettoegang op een hotspot wordt geleverd door een zogenaamd wireless access point (WAP), in dit geval de nieuwste generatie Cisco Aironet-toestellen.

Dat toegangspunt is een antenne die ook regelt wie gebruik mag maken van de hotspot, de beschikbare bandbreedte verdeelt over de gebruikers en het internetverkeer beveiligt.

De nieuwe wireless access points zullen werken volgens de IEEE 802.11n-standaard die een hogere bandbreedte mogelijk maakt.

"De vernieuwing van de infrastructuur is nodig omdat steeds meer mensen mobiel willen surfen aan hoge capaciteit. Het aantal toestellen waarmee je draadloos kan surfen neemt pijlsnel toe, net als de nood aan connectiviteit", aldus Steven Van den Neucker, Director Mobility bij Telenet.

De Euro Stoxx 600 houdt het verlies beperkt tot fracties van een procent, maar in Madrid moet de IBEX 35 zowat driekwart procent prijsgeven. Algemeen wordt verwacht dat de Europese Centrale Bank morgen haar basisrente gaat verlagen, wat de koers van de euro onder druk kan zetten. Een andere gebeurtenis waar naar wordt uitgekeken, is de veiling van Spaanse staatsobligaties. Spanje is er tot dusver dit jaar goed in geslaagd om zich te herfinancieren, vraag is of dat zo gaat blijven. Telenet versnelt hotspots Telenet gaat zijn hotspots in twee fasen vernieuwen met de nieuwste toestellen van Cisco. Dit jaar worden er 500 vervangen, de resterende 700 volgen later. Op de vernieuwde infrastructuur zullen de 95.000 unieke gebruikers per maand sneller en stabieler kunnen surfen dan voorheen. De draadloze internettoegang op een hotspot wordt geleverd door een zogenaamd wireless access point (WAP), in dit geval de nieuwste generatie Cisco Aironet-toestellen. Dat toegangspunt is een antenne die ook regelt wie gebruik mag maken van de hotspot, de beschikbare bandbreedte verdeelt over de gebruikers en het internetverkeer beveiligt. De nieuwe wireless access points zullen werken volgens de IEEE 802.11n-standaard die een hogere bandbreedte mogelijk maakt. "De vernieuwing van de infrastructuur is nodig omdat steeds meer mensen mobiel willen surfen aan hoge capaciteit. Het aantal toestellen waarmee je draadloos kan surfen neemt pijlsnel toe, net als de nood aan connectiviteit", aldus Steven Van den Neucker, Director Mobility bij Telenet.