De EUR/USD lijkt volgens Philippe Gijsels, chef strategie bij BNP Paribas Private Banking, naar beneden uit te breken. En we zie die trend zich verderzetten naar gemakkelijk 1.28. De driver voor de beweging is het verschillende groeitempo van de Amerikaanse en de Europese economie.

De Amerikaanse economie draait op volle toeren, de FED tapert en zal ergens volgend jaar de rente beginnen te verhogen. De ecb daarentegen heeft al heel wat maatregelen aangekondigd en zal mogelijk verplicht zijn om het beleid nog verder te versoepelen om de deflatie te bevechten. Dit alles moet leiden tot een sterkere USD.

De EUR/USD lijkt volgens Philippe Gijsels, chef strategie bij BNP Paribas Private Banking, naar beneden uit te breken. En we zie die trend zich verderzetten naar gemakkelijk 1.28. De driver voor de beweging is het verschillende groeitempo van de Amerikaanse en de Europese economie. De Amerikaanse economie draait op volle toeren, de FED tapert en zal ergens volgend jaar de rente beginnen te verhogen. De ecb daarentegen heeft al heel wat maatregelen aangekondigd en zal mogelijk verplicht zijn om het beleid nog verder te versoepelen om de deflatie te bevechten. Dit alles moet leiden tot een sterkere USD.