De meeste analisten zijn van mening dat de koers van de euro verder kan dalen. Anderzijds stellen de analisten vast dat de schade voor de euro tot dusver wel meevalt, gezien de ernst van de situatie. Het aanvragen van een Spaans reddingsplan kan de druk op de euro echter opnieuw doen toenemen.

Technisch verkoopsignaal onder 1,20 dollar

Sean Callow, Senior Currency Strategist bij Westpac, verwacht dat onder 1,20 dollar er nog een aanzienlijk baisse-potentieel voor de euro aanwezig kan zijn. Toch geeft ook Callow toe dat de euro beter van zich afbijt dan op basis van de recente gebeurtenissen mag worden verwacht.

Een negatieve factor kan echter het gedrag van de Europese Centrale Bank worden. Die lijkt namelijk namelijk steeds meer geneigd tot inactiviteit. Volgens Callow moet de ECB beseffen dat iedereen met iedereen zal moeten samenwerken om de euro te redden.

De meeste analisten zijn van mening dat de koers van de euro verder kan dalen. Anderzijds stellen de analisten vast dat de schade voor de euro tot dusver wel meevalt, gezien de ernst van de situatie. Het aanvragen van een Spaans reddingsplan kan de druk op de euro echter opnieuw doen toenemen. Technisch verkoopsignaal onder 1,20 dollar Sean Callow, Senior Currency Strategist bij Westpac, verwacht dat onder 1,20 dollar er nog een aanzienlijk baisse-potentieel voor de euro aanwezig kan zijn. Toch geeft ook Callow toe dat de euro beter van zich afbijt dan op basis van de recente gebeurtenissen mag worden verwacht. Een negatieve factor kan echter het gedrag van de Europese Centrale Bank worden. Die lijkt namelijk namelijk steeds meer geneigd tot inactiviteit. Volgens Callow moet de ECB beseffen dat iedereen met iedereen zal moeten samenwerken om de euro te redden.