Tsutomu Sota van Okasan Securities is van mening dat de beleggers momenteel risico's mijden wegens de vrees voor een vertraging van de wereldeconomie. Daardoor gaat de aandacht uit naar valuta's als de yen, munten die veiliger worden geacht.

De valutahandelaren vrezen namelijk dat de koers van de euro verder gaat verzwakken naarmate de macro-economische indicatoren gaan tegenvallen. Ook de publicatie van de stress tests kan de koers van de euro onder druk zetten.

Volgens de analisten van TD Securities moet het ergste voor de euro nog komen. Zij verwachten dat de koers van de euro verder gaat verzwakken tot pariteit (1 euro = 1 dollar).

Dat zal gaan gebeuren naarmate de Europese Centrale Bank meer overheidsobligaties gaat kopen om de economie te ondersteunen.

Tsutomu Sota van Okasan Securities is van mening dat de beleggers momenteel risico's mijden wegens de vrees voor een vertraging van de wereldeconomie. Daardoor gaat de aandacht uit naar valuta's als de yen, munten die veiliger worden geacht. De valutahandelaren vrezen namelijk dat de koers van de euro verder gaat verzwakken naarmate de macro-economische indicatoren gaan tegenvallen. Ook de publicatie van de stress tests kan de koers van de euro onder druk zetten. Volgens de analisten van TD Securities moet het ergste voor de euro nog komen. Zij verwachten dat de koers van de euro verder gaat verzwakken tot pariteit (1 euro = 1 dollar). Dat zal gaan gebeuren naarmate de Europese Centrale Bank meer overheidsobligaties gaat kopen om de economie te ondersteunen.