Henderson verwacht echter dat de daling in komende weken niet meer zo snel zal gebeuren als dat in de voorbije weken het geval was. Veel slecht nieuws zit al in de koers van de euro verrekend. Bovendien zijn de verwachtingen van de analisten allesbehalve hooggespannen.

Economisch nieuws kan verbeteren

Elke medaille heeft echter een keerzijde. Een verdere verzwakking van de koers van de euro is uiteraard goed nieuws voor de Europese bedrijven, wiens concurrentiekracht dankzij een verzwakkende munt steeds groter wordt. Vanuit dit standpunt is de euro natuurlijk een goede zaak.

Volgens sommige analisten moet de euro verder depreciëren tot 1 euro nog steeds 1 dollar waard is. Alleen in zo'n scenario kunnen de landen uit de Europese periferie hun concurrentiekracht op de internationale markten herwinnen. Vraag is echter over welke periode zo'n koersdaling moet plaatsvinden.

Henderson verwacht echter dat de daling in komende weken niet meer zo snel zal gebeuren als dat in de voorbije weken het geval was. Veel slecht nieuws zit al in de koers van de euro verrekend. Bovendien zijn de verwachtingen van de analisten allesbehalve hooggespannen.Economisch nieuws kan verbeteren Elke medaille heeft echter een keerzijde. Een verdere verzwakking van de koers van de euro is uiteraard goed nieuws voor de Europese bedrijven, wiens concurrentiekracht dankzij een verzwakkende munt steeds groter wordt. Vanuit dit standpunt is de euro natuurlijk een goede zaak. Volgens sommige analisten moet de euro verder depreciëren tot 1 euro nog steeds 1 dollar waard is. Alleen in zo'n scenario kunnen de landen uit de Europese periferie hun concurrentiekracht op de internationale markten herwinnen. Vraag is echter over welke periode zo'n koersdaling moet plaatsvinden.