Nick Bennenbroek, head of currency strategy bij Wells Fargo & Co., is van mening dat de euro dit jaar voor het derde jaar op rij tegenover de dollar gaat dalen. Dat zou de langste daling zijn sinds de introductie van de eenheidsmunt in 199.

In de eerste zes maanden zou de koers van de euro kunnen terugvallen tot 1,24 dollar, ten opzichte van een slotkoers van 1,2961 dollar op het einde van 2011.

Sommige analisten zijn nog pessimistischer en zien de koers van de euro terugvallen tot 1,20 euro of zelfs lager.

De maatregelen genomen door de Europese Centrale Bank zouden niet volstaan om te beletten dat de eurocrisis nog ernstiger wordt.

Nick Bennenbroek, head of currency strategy bij Wells Fargo & Co., is van mening dat de euro dit jaar voor het derde jaar op rij tegenover de dollar gaat dalen. Dat zou de langste daling zijn sinds de introductie van de eenheidsmunt in 199. In de eerste zes maanden zou de koers van de euro kunnen terugvallen tot 1,24 dollar, ten opzichte van een slotkoers van 1,2961 dollar op het einde van 2011. Sommige analisten zijn nog pessimistischer en zien de koers van de euro terugvallen tot 1,20 euro of zelfs lager. De maatregelen genomen door de Europese Centrale Bank zouden niet volstaan om te beletten dat de eurocrisis nog ernstiger wordt.