Vanmorgen werd in Tokio 1,3375 dollar per euro betaald, tegenover nog iets minder dan 1,34 dollar gisterenavond in New York. In de loop van de morgen werd een bodem bereikt op 1,3350 dollar.

Joseph Capurso van Commonwealth Bank of Australia is van mening dat er nog steeds geen overtuigend reddingsplan voor Griekenland op tafel ligt. De onzekerheid omtrent zo'n plan kan in de komende dagen en weken op de euro blijven wegen.

Capurso maakt zich uiteindelijk niet zo veel zorgen over Griekenland. Het ergste wat er zou kunnen gebeuren, is dat de economische groeivooruitzichten in de eurozone naar beneden zouden aangepast moeten worden.

Griekenland wil nu obligaties in dollars uitgeven, in de hoop dat die beter geplaatst gaan raken dan obligaties in euro's. De vraag is echter of de beleggers staan te trappelen om Griekse dollarobligaties op te nemen.

Vanmorgen werd in Tokio 1,3375 dollar per euro betaald, tegenover nog iets minder dan 1,34 dollar gisterenavond in New York. In de loop van de morgen werd een bodem bereikt op 1,3350 dollar. Joseph Capurso van Commonwealth Bank of Australia is van mening dat er nog steeds geen overtuigend reddingsplan voor Griekenland op tafel ligt. De onzekerheid omtrent zo'n plan kan in de komende dagen en weken op de euro blijven wegen. Capurso maakt zich uiteindelijk niet zo veel zorgen over Griekenland. Het ergste wat er zou kunnen gebeuren, is dat de economische groeivooruitzichten in de eurozone naar beneden zouden aangepast moeten worden. Griekenland wil nu obligaties in dollars uitgeven, in de hoop dat die beter geplaatst gaan raken dan obligaties in euro's. De vraag is echter of de beleggers staan te trappelen om Griekse dollarobligaties op te nemen.