Ulrich Leuchtmann, hoofd currency strategie bij Commerzbank AG, merkt op dat er heel wat factoren zijn die op de euro blijven wegen. Die factoren zullen bovendien niet zo snel verdwijnen. De Europese Centrale Bank zal gedurende geruime tijd waakzaam moeten blijven.

Marek Belka, directeur van het Europees departement van het Internationaal Monetair Fonds, verklaarde gisteren dat het reddingspakket voor de eurozone geen oplossing voor de lange termijn is.

Het pakket steunmaatregelen moet worden beschouwd als morfine die aan een patiënt wordt toegediend in afwachting van het opstarten van de definitieve behandeling.

Sebastien Galy, valutaspecialist bij BNP Paribas, is van mening dat de recente gebeurtenissen de waarde van de euro hebben uitgehold. Het kan jaren duren alvorens de euro het vertrouwen van de markten zal terugwinnen.

Ulrich Leuchtmann, hoofd currency strategie bij Commerzbank AG, merkt op dat er heel wat factoren zijn die op de euro blijven wegen. Die factoren zullen bovendien niet zo snel verdwijnen. De Europese Centrale Bank zal gedurende geruime tijd waakzaam moeten blijven. Marek Belka, directeur van het Europees departement van het Internationaal Monetair Fonds, verklaarde gisteren dat het reddingspakket voor de eurozone geen oplossing voor de lange termijn is. Het pakket steunmaatregelen moet worden beschouwd als morfine die aan een patiënt wordt toegediend in afwachting van het opstarten van de definitieve behandeling. Sebastien Galy, valutaspecialist bij BNP Paribas, is van mening dat de recente gebeurtenissen de waarde van de euro hebben uitgehold. Het kan jaren duren alvorens de euro het vertrouwen van de markten zal terugwinnen.