Volgens Merkel doet Griekenland er goed aan om naar het Internationaal Monetair Fonds te stappen voor hulp. Daarmee wordt nogmaals duidelijk dat er binnen de Europese Unie allesbehalve eensgezindheid bestaat over het lot van Griekenland.

Op de valutamarkten is de euro vanmorgen teruggevallen tot onder het niveau van 1,3750 dollar, ten opzichte van nog meer dan 1,3950 dollar gisterenavond. Dat is relatief gezien een forse daling.

Derek Mumford van het Australische onderzoeksbureau HiFX, is van mening dat de euro sowieso zwak gaat blijven. Ook al komt er een reddingsplan voor Griekenland, dan nog verwacht Mumford een daling van de koers van de euro.

Hij verwacht namelijk dat het economisch herstel in de eurozone onder het gemiddelde gaat blijven, wat op zijn beurt op de koers van de euro zal blijven wegen. Griekenland kan overigens nog wel enige tijd een stempel op de valutamarkten blijven drukken.

Volgens Merkel doet Griekenland er goed aan om naar het Internationaal Monetair Fonds te stappen voor hulp. Daarmee wordt nogmaals duidelijk dat er binnen de Europese Unie allesbehalve eensgezindheid bestaat over het lot van Griekenland. Op de valutamarkten is de euro vanmorgen teruggevallen tot onder het niveau van 1,3750 dollar, ten opzichte van nog meer dan 1,3950 dollar gisterenavond. Dat is relatief gezien een forse daling. Derek Mumford van het Australische onderzoeksbureau HiFX, is van mening dat de euro sowieso zwak gaat blijven. Ook al komt er een reddingsplan voor Griekenland, dan nog verwacht Mumford een daling van de koers van de euro. Hij verwacht namelijk dat het economisch herstel in de eurozone onder het gemiddelde gaat blijven, wat op zijn beurt op de koers van de euro zal blijven wegen. Griekenland kan overigens nog wel enige tijd een stempel op de valutamarkten blijven drukken.