Daarmee is de vraag naar de yen als vluchtmunt toegenomen. Anderzijds steeg de dollar tegenover 12 van de 16 belangrijkste wereldvaluta's.

Eén van de redenen voor de stijging is het feit dat de Comex de margesvereisten voor zilverfutures optrekt. Op die manier wil men speculatie voorkomen.

President Robert Zoellick van de Wereldbank verklaarde anderzijds dat de emerging markets problemen hebben met "hot money issues". Bijkomende beperkende maatregelen zijn dus waarschijnlijk.

Yuji Saito, director foreign-exchange department bij Credit Agricole Corporate and Investment Bank in Tokio, verwacht dat speculatie in de mate van het mogelijke aan banden zal worden gelegd. Op die manier kunnen ook forse bewegingen op de valutamarkten afgevlakt worden.

Daarmee is de vraag naar de yen als vluchtmunt toegenomen. Anderzijds steeg de dollar tegenover 12 van de 16 belangrijkste wereldvaluta's. Eén van de redenen voor de stijging is het feit dat de Comex de margesvereisten voor zilverfutures optrekt. Op die manier wil men speculatie voorkomen. President Robert Zoellick van de Wereldbank verklaarde anderzijds dat de emerging markets problemen hebben met "hot money issues". Bijkomende beperkende maatregelen zijn dus waarschijnlijk. Yuji Saito, director foreign-exchange department bij Credit Agricole Corporate and Investment Bank in Tokio, verwacht dat speculatie in de mate van het mogelijke aan banden zal worden gelegd. Op die manier kunnen ook forse bewegingen op de valutamarkten afgevlakt worden.