Medio september bereikte de euro een tussentijdse piek tegenover de dollar, sindsdien heeft de eenheidsmunt 3,70% van zijn waarde moeten prijsgeven.

Sean Callow, senior currency strategist bij Westpac Bank in Sidney, is van mening dat de koers van de euro in de komende dagen verder kan verzwakken.

Het blijkt namelijk buitengewoon moeilijk om een oplossing te vinden voor de volgende schijf van het hulpprogramma aan Griekenland.

IMF en eurozone raken het niet eens

De recente onrust rond de euro heeft te maken met de onenigheid die is ontstaan tussen het Internationaal Monetair Fonds en de eurozone, meer bepaald wat betreft de datum waarop de Griekse schulden zouden moeten zijn afgebouwd tot nog 120% van het BBP.

Christine Lagarde wil Griekenland weliswaar meer tijd gunnen om het begrotingstekort terug te dringen tot 3% van het BBP, maar wil de totale schuldenberg nog altijd tegen 2020 gereduceerd zien tot 120%.

Jean-Claude Juncker en de andere Europese landen lijken echter bereid zijn om die datum te verschuiven naar 2022.

Medio september bereikte de euro een tussentijdse piek tegenover de dollar, sindsdien heeft de eenheidsmunt 3,70% van zijn waarde moeten prijsgeven. Sean Callow, senior currency strategist bij Westpac Bank in Sidney, is van mening dat de koers van de euro in de komende dagen verder kan verzwakken. Het blijkt namelijk buitengewoon moeilijk om een oplossing te vinden voor de volgende schijf van het hulpprogramma aan Griekenland.IMF en eurozone raken het niet eens De recente onrust rond de euro heeft te maken met de onenigheid die is ontstaan tussen het Internationaal Monetair Fonds en de eurozone, meer bepaald wat betreft de datum waarop de Griekse schulden zouden moeten zijn afgebouwd tot nog 120% van het BBP. Christine Lagarde wil Griekenland weliswaar meer tijd gunnen om het begrotingstekort terug te dringen tot 3% van het BBP, maar wil de totale schuldenberg nog altijd tegen 2020 gereduceerd zien tot 120%. Jean-Claude Juncker en de andere Europese landen lijken echter bereid zijn om die datum te verschuiven naar 2022.