Welk potentieel biedt de koers nog in deze volatiele marktomgeving ? Zoals we konden zien, veren de Europese beurzen op. DSM maakt deel uit van de Nederlandse AEX-index en heeft een beta (maatstaf voor de volatiliteit) van 1.

Wat betekent dat als de AEX met 1% stijgt of daalt DSM met dezelfde percentages zal schommelen.

Als de AEX zijn top van mei 2013 opnieuw bereikt, betekent dit een

opwaarts potentieel van zo'n 8,50%. Kortom, als de resultaten van DSM op peil blijven moet een koerswinst van 10% volgens Van Herck haalbaar zijn.

Op de daggrafiek zien we volgens hem dat de koers van DSM de afgelopen weken verder bleef stijgen terwijl de rest van de

markt slabakte.

Een bijkomende indicatie dat de vraag naar dit aandeel sterk is. Ook hier ziet men dat de koers zich in een stijgende trend bevindt die tot op heden nog geen trendommekeer laat zien.

Welk potentieel biedt de koers nog in deze volatiele marktomgeving ? Zoals we konden zien, veren de Europese beurzen op. DSM maakt deel uit van de Nederlandse AEX-index en heeft een beta (maatstaf voor de volatiliteit) van 1. Wat betekent dat als de AEX met 1% stijgt of daalt DSM met dezelfde percentages zal schommelen. Als de AEX zijn top van mei 2013 opnieuw bereikt, betekent dit een opwaarts potentieel van zo'n 8,50%. Kortom, als de resultaten van DSM op peil blijven moet een koerswinst van 10% volgens Van Herck haalbaar zijn. Op de daggrafiek zien we volgens hem dat de koers van DSM de afgelopen weken verder bleef stijgen terwijl de rest van de markt slabakte. Een bijkomende indicatie dat de vraag naar dit aandeel sterk is. Ook hier ziet men dat de koers zich in een stijgende trend bevindt die tot op heden nog geen trendommekeer laat zien.