De VS is de grootste economie in de wereld en zal of door eigen stimulering van de economie of door het aantrekken van de wereldeconomie er weer bovenop komen.

De concurrent van Standard & Poor's, Moody's, stelde vrijdag dat zij zich nog altijd zeer comfortabel voelt met de rating die zijn heeft op de Verenigde Staten.

Met andere woorden ook als men veel strengere normen gaat hanteren zal de rating van de VS niet worden verlaagd. De daling van de Amerikaanse dollar lijkt dan ook meer te zijn gebaseerd
op emotie dan op nuchtere analyse. De kans op een herstel in de koers moet volgens de bank dan ook als groot worden gezien.

De VS is de grootste economie in de wereld en zal of door eigen stimulering van de economie of door het aantrekken van de wereldeconomie er weer bovenop komen. De concurrent van Standard & Poor's, Moody's, stelde vrijdag dat zij zich nog altijd zeer comfortabel voelt met de rating die zijn heeft op de Verenigde Staten. Met andere woorden ook als men veel strengere normen gaat hanteren zal de rating van de VS niet worden verlaagd. De daling van de Amerikaanse dollar lijkt dan ook meer te zijn gebaseerd op emotie dan op nuchtere analyse. De kans op een herstel in de koers moet volgens de bank dan ook als groot worden gezien.