Ook de BEL 20 is in Brussel in het rood beland, met een verlies van zowat een kwart procent. UCB heeft de winsten uit de opening niet volledig kunnen vasthouden. KBC is nog steeds de sterkste daler binnen de index, met een verlies van zowat 3%. Ook GdF Suez ligt zwak op koers.

Dexia bereikt overeenkomst met Royal Bank of Canada over verkoop belang van 50% van Banque Internationale à Luxembourg

Dexia maakte vandaag bekend dat het tot een definitieve overeenkomst is gekomen met Royal Bank of Canada over de verkoop van het belang van 50% van Banque Internationale à Luxembourg (vroeger Dexia Banque Internationale à Luxembourg) in RBC Dexia Investor Services. RBC Dexia Investor Services werd aanvankelijk opgericht als joint venture tussen Dexia en Royal Bank of Canada. Op grond van die overeenkomst verwerft Royal Bank of Canada de volledige controle over de joint venture.

De transactie vormt een onderdeel van het desinvesteringsprogramma dat door de groep Dexia op gang werd gebracht in oktober 2011. Dat programma kwam tot stand na de beslissing van de raad van bestuur van Dexia die werd bekendgemaakt op 20 oktober 2011, en waarin de gedelegeerd bestuurder van de groep gemachtigd werd om de voorwaarden te bekijken onder dewelke het belang van Dexia in RBC Dexia Investor Services van de hand zou kunnen gedaan worden. De beleggers liggen niet echt wakker van het bericht, de koers van Dexia noteert 3,45% lager.

Ook de BEL 20 is in Brussel in het rood beland, met een verlies van zowat een kwart procent. UCB heeft de winsten uit de opening niet volledig kunnen vasthouden. KBC is nog steeds de sterkste daler binnen de index, met een verlies van zowat 3%. Ook GdF Suez ligt zwak op koers. Dexia bereikt overeenkomst met Royal Bank of Canada over verkoop belang van 50% van Banque Internationale à Luxembourg Dexia maakte vandaag bekend dat het tot een definitieve overeenkomst is gekomen met Royal Bank of Canada over de verkoop van het belang van 50% van Banque Internationale à Luxembourg (vroeger Dexia Banque Internationale à Luxembourg) in RBC Dexia Investor Services. RBC Dexia Investor Services werd aanvankelijk opgericht als joint venture tussen Dexia en Royal Bank of Canada. Op grond van die overeenkomst verwerft Royal Bank of Canada de volledige controle over de joint venture. De transactie vormt een onderdeel van het desinvesteringsprogramma dat door de groep Dexia op gang werd gebracht in oktober 2011. Dat programma kwam tot stand na de beslissing van de raad van bestuur van Dexia die werd bekendgemaakt op 20 oktober 2011, en waarin de gedelegeerd bestuurder van de groep gemachtigd werd om de voorwaarden te bekijken onder dewelke het belang van Dexia in RBC Dexia Investor Services van de hand zou kunnen gedaan worden. De beleggers liggen niet echt wakker van het bericht, de koers van Dexia noteert 3,45% lager.