De omzet was 22% lager en bedroeg nog $12,8 mrd. De consensusverwachting bij de analisten lag op een wpa van 23 dollarcent een omzet van $12,6 mrd.

Dell signaleerde in de toelichting op de cijfers dat de vraag bij de consumenten opnieuw toeneemt, maar dat de bedrijven het voorlopig laten weten.

Daarbij klinkt de boodschap van topman Michael Dell gelijkaardig als die van branchegenoot en concurrent Hewlett-Packard. Topman Michael Dell verwacht wel een verbetering van de omzet in de tweede helft van het jaar, hoewel er prijsdruk zal blijven bestaan.

De koers van Dell noteert in de nabeurshandel ruim 3% hoger, nadat het aandeel in de reguliere handel al flink hoger afsloot.

De omzet was 22% lager en bedroeg nog $12,8 mrd. De consensusverwachting bij de analisten lag op een wpa van 23 dollarcent een omzet van $12,6 mrd. Dell signaleerde in de toelichting op de cijfers dat de vraag bij de consumenten opnieuw toeneemt, maar dat de bedrijven het voorlopig laten weten. Daarbij klinkt de boodschap van topman Michael Dell gelijkaardig als die van branchegenoot en concurrent Hewlett-Packard. Topman Michael Dell verwacht wel een verbetering van de omzet in de tweede helft van het jaar, hoewel er prijsdruk zal blijven bestaan. De koers van Dell noteert in de nabeurshandel ruim 3% hoger, nadat het aandeel in de reguliere handel al flink hoger afsloot.