Er kan terug ingestapt worden aan lagere koersen want de langetermijnfundamentals blijven intact (focus op innovatie,

duurzaam bouwen zit duidelijk in de lift).

Op de weekgrafiek zien we volgens Van Herkc het koersverloop bij Deceuninck van de afgelopen jaren. Wat opvalt is dat de koers van 2009 tot op heden in een zeer breed horizontaal consolidatiepatroon zit (tussen 0,70 en 2,50 euro).

De afgelopen weken bezocht de koers de bovenkant van dit patroon.

Maar een opwaartse uitbraak vond niet plaats. De negatieve divergentie met de RSI-indicator is volgens Van Herck een belangrijke verklaring waarom de opwaartse uitbraak er niet kwam : de kracht achter de stijging was aan het verdwijnen.

.

Daarom dat hij de komende maanden een neerwaartse correctie tot 1,75 euro verwacht.

Vanuit een langetermijnperspectief is het wel van belang erop te wijzen dat de koers best boven 1,49 euro blijft (de top van

2012). Een daling onder dit niveau brengt de stijgende trend in gevaar.

Op de daggrafiek zien we éénzelfde fenomeen : de koers zit sinds augustus 2013 in een stijgend trendkanaal. Midden

deze maanden trachtte de koers opwaarts uit dit kanaal te breken.

Maar ook deze poging mislukte. Ook hier trad een negatieve divergentie met de RSI-indicator op. Van Herck verwacht daarom een verdere koerscorrectie naar 1,75 euro en heeft een advies afbouwen.

Er kan terug ingestapt worden aan lagere koersen want de langetermijnfundamentals blijven intact (focus op innovatie, duurzaam bouwen zit duidelijk in de lift). Op de weekgrafiek zien we volgens Van Herkc het koersverloop bij Deceuninck van de afgelopen jaren. Wat opvalt is dat de koers van 2009 tot op heden in een zeer breed horizontaal consolidatiepatroon zit (tussen 0,70 en 2,50 euro). De afgelopen weken bezocht de koers de bovenkant van dit patroon. Maar een opwaartse uitbraak vond niet plaats. De negatieve divergentie met de RSI-indicator is volgens Van Herck een belangrijke verklaring waarom de opwaartse uitbraak er niet kwam : de kracht achter de stijging was aan het verdwijnen. . Daarom dat hij de komende maanden een neerwaartse correctie tot 1,75 euro verwacht. Vanuit een langetermijnperspectief is het wel van belang erop te wijzen dat de koers best boven 1,49 euro blijft (de top van 2012). Een daling onder dit niveau brengt de stijgende trend in gevaar. Op de daggrafiek zien we éénzelfde fenomeen : de koers zit sinds augustus 2013 in een stijgend trendkanaal. Midden deze maanden trachtte de koers opwaarts uit dit kanaal te breken. Maar ook deze poging mislukte. Ook hier trad een negatieve divergentie met de RSI-indicator op. Van Herck verwacht daarom een verdere koerscorrectie naar 1,75 euro en heeft een advies afbouwen.