Wat opvalt in de top 10 is dat het is voorbehouden aan beleggersaandelen zoals Roche (+27,7%) Glaxo (+22%) Rec-kitt (+19,8%) Novartis (+16,8).

De verliezers zijn vooral te vinden in de (Engelse) mijnbouwaandelen. Rio Tinto daalde met 23,6%, Glencore met 22,5% en BHP met 21%.

Die dalingen hebben niets met Europa te maken maar met de enorme daling van de grondstoffenmarkten. Wie dus niet naar de index kijkt maar naar de onderliggende verschuivingen moet concluderen dat beleggers vooral op zoek zijn naar betrouwbare bedrijven die een goed dividend geven.

Allergisch is men voor de "hype" aandelen, want zo mag de koersstijging van de mijnbouwaandelen wel worden genoemd. Er valt uit dit beeld dan ook maar één conclusie te trekken. Europese aandelen worden gekocht en sommige staan zelfs op het hoogste punt ooit.

Unilever is daar een voorbeeld van. Dat betekent dat de interesse er zeker is voor aandelen. Dat er van tijd tot tijd reac-ties komen hoort bij het beleggen. De kans dat steeds meer aandelen gaan meedoen aan het positieve sentiment neemt volgens Steentjes dan ook eerder toe dan dat ze fors zullen gaan dalen.

Wat opvalt in de top 10 is dat het is voorbehouden aan beleggersaandelen zoals Roche (+27,7%) Glaxo (+22%) Rec-kitt (+19,8%) Novartis (+16,8). De verliezers zijn vooral te vinden in de (Engelse) mijnbouwaandelen. Rio Tinto daalde met 23,6%, Glencore met 22,5% en BHP met 21%. Die dalingen hebben niets met Europa te maken maar met de enorme daling van de grondstoffenmarkten. Wie dus niet naar de index kijkt maar naar de onderliggende verschuivingen moet concluderen dat beleggers vooral op zoek zijn naar betrouwbare bedrijven die een goed dividend geven. Allergisch is men voor de "hype" aandelen, want zo mag de koersstijging van de mijnbouwaandelen wel worden genoemd. Er valt uit dit beeld dan ook maar één conclusie te trekken. Europese aandelen worden gekocht en sommige staan zelfs op het hoogste punt ooit. Unilever is daar een voorbeeld van. Dat betekent dat de interesse er zeker is voor aandelen. Dat er van tijd tot tijd reac-ties komen hoort bij het beleggen. De kans dat steeds meer aandelen gaan meedoen aan het positieve sentiment neemt volgens Steentjes dan ook eerder toe dan dat ze fors zullen gaan dalen.