De Markit iTraxx Crossover Index, die betrekking heeft op contracten op 50 (meestal) junk bonds uit de eurozone is met 17 basispunten gedaald tot 419. Het is dus bijna 9 maanden geleden dat deze index nog zo laag stond.

Dat bewijst dat de beleggers weer meer vertrouwen hebben in Europese high- yield corporate bonds, wat concreet wil zeggen dat het geloof in faillissementen weer kleiner is geworden.

De come-back van het vertrouwen in de Europese high- yield corporate bonds heeft uiteraard te maken met de betere macro-economische indicatoren die in Europa recent werden bekendgemaakt.

De Markit iTraxx Crossover Index, die betrekking heeft op contracten op 50 (meestal) junk bonds uit de eurozone is met 17 basispunten gedaald tot 419. Het is dus bijna 9 maanden geleden dat deze index nog zo laag stond. Dat bewijst dat de beleggers weer meer vertrouwen hebben in Europese high- yield corporate bonds, wat concreet wil zeggen dat het geloof in faillissementen weer kleiner is geworden. De come-back van het vertrouwen in de Europese high- yield corporate bonds heeft uiteraard te maken met de betere macro-economische indicatoren die in Europa recent werden bekendgemaakt.