De koers van de distributieketen opende ruim 6% hoger in reactie op de publicatie van meevallende halfjaarcijfers. De beleggers houden ook de oliemarkt nauwlettend in de gaten.

Het bereikte (voorlopige) akkoord met Iran lijkt volgens professor Stefan Duchateau de olieprijs naar beneden te drijven, zodat hieruit een verdere ontspanning van de inflatie ontstaat hetgeen de noodzaak van een stijging van de rentetarieven op lange termijn gevoelig doet afnemen.

Intussen spurtten de wereldbeurzen in de afgelopen weken naar nieuwe hoogterecords. Afhankelijk van de regio gebeurt dit overigens om uiteenlopende redenen. Er is dus geen algemene regel die de stijging van de beurskoersen verklaart. Meer van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De koers van de distributieketen opende ruim 6% hoger in reactie op de publicatie van meevallende halfjaarcijfers. De beleggers houden ook de oliemarkt nauwlettend in de gaten. Het bereikte (voorlopige) akkoord met Iran lijkt volgens professor Stefan Duchateau de olieprijs naar beneden te drijven, zodat hieruit een verdere ontspanning van de inflatie ontstaat hetgeen de noodzaak van een stijging van de rentetarieven op lange termijn gevoelig doet afnemen. Intussen spurtten de wereldbeurzen in de afgelopen weken naar nieuwe hoogterecords. Afhankelijk van de regio gebeurt dit overigens om uiteenlopende redenen. Er is dus geen algemene regel die de stijging van de beurskoersen verklaart. Meer van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.