De Chinese Premier Wen Jiabao bevestigde gisteren op het World Economic Forum nogmaals dat de grootste economie in Azië kerngezond blijft. De Chinese economie kan dus blijven groeien.

De yuan bereikte de kaap van 6,7470 dollar, het hoogste niveau sinds de Chinese centrale bank in 1993 een officiële monetaire politiek is gaan voeren. Alles wijst er op dat Beijing een geleidelijke appreciatie van de koers van de yuan gaat toelaten.

Daarmee wordt ingegaan op een Amerikaanse vraag. De Verenigde Staten zijn al geruime tijd van mening dat China de concurrentie op de wereldmarkten vervalst door de koers van de eigen munt kunstmatig laag te houden.

Lu Ting, in Hong Kong economist bij Bank of America-Merrill Lynch, is van mening dat China de relaties met de Verenigde Staten niet vanwege de eigen munt in gevaar wil brengen.

De Chinese Premier Wen Jiabao bevestigde gisteren op het World Economic Forum nogmaals dat de grootste economie in Azië kerngezond blijft. De Chinese economie kan dus blijven groeien. De yuan bereikte de kaap van 6,7470 dollar, het hoogste niveau sinds de Chinese centrale bank in 1993 een officiële monetaire politiek is gaan voeren. Alles wijst er op dat Beijing een geleidelijke appreciatie van de koers van de yuan gaat toelaten. Daarmee wordt ingegaan op een Amerikaanse vraag. De Verenigde Staten zijn al geruime tijd van mening dat China de concurrentie op de wereldmarkten vervalst door de koers van de eigen munt kunstmatig laag te houden. Lu Ting, in Hong Kong economist bij Bank of America-Merrill Lynch, is van mening dat China de relaties met de Verenigde Staten niet vanwege de eigen munt in gevaar wil brengen.