Als gevolg van het optreden van de speculanten was de koers van de reminbi op de spotmarkt opgelopen ten opzichte van de officiële koers, dit als gevolg van de verwachting op een verdere stijging van de koers van de reminbi. De People's Bank of China heeft de speculanten echter een hak gezet.

Ze liet namelijk de officiële koers dalen waardoor de spotmarkt uiteindelijk ook moest dalen. Kan de koers van de Chinese reminbi kan nog veel verder vallen?, zo luidt de vraag die iedereen zich nu stelt. Volgens de meeste analisten is de bodemkoers voor de reminbi nog bijlange na niet in zicht.

Als gevolg van het optreden van de speculanten was de koers van de reminbi op de spotmarkt opgelopen ten opzichte van de officiële koers, dit als gevolg van de verwachting op een verdere stijging van de koers van de reminbi. De People's Bank of China heeft de speculanten echter een hak gezet. Ze liet namelijk de officiële koers dalen waardoor de spotmarkt uiteindelijk ook moest dalen. Kan de koers van de Chinese reminbi kan nog veel verder vallen?, zo luidt de vraag die iedereen zich nu stelt. Volgens de meeste analisten is de bodemkoers voor de reminbi nog bijlange na niet in zicht.