Daarmee wordt op de eerste plaats het vertrouwen van de beleggers in de Chinese economie uitgedrukt. State Construction, de grootste IPO, in 16 maanden, is de grootste Chinese bouwgroep.

Het succes van de beursintroductie moet worden bekeken tegen de achtergrond van de gang van zaken op de beurs van Shanghai. De benchmark index op die beurs is vanaf het dieptepunt van vorig jaar al ruimschoots verdubbeld.

Sinds juni zijn er vijf bedrijven naar de beurs gekomen en die hebben stuk voor stuk een stormachtige ontvangst gekregen. Volgens de lokale analisten is er te veel liquiditeit in de markt, waardoor het bijvoorbeeld steeds moeilijker wordt om nog koopjes te vinden.

Daarmee wordt op de eerste plaats het vertrouwen van de beleggers in de Chinese economie uitgedrukt. State Construction, de grootste IPO, in 16 maanden, is de grootste Chinese bouwgroep. Het succes van de beursintroductie moet worden bekeken tegen de achtergrond van de gang van zaken op de beurs van Shanghai. De benchmark index op die beurs is vanaf het dieptepunt van vorig jaar al ruimschoots verdubbeld. Sinds juni zijn er vijf bedrijven naar de beurs gekomen en die hebben stuk voor stuk een stormachtige ontvangst gekregen. Volgens de lokale analisten is er te veel liquiditeit in de markt, waardoor het bijvoorbeeld steeds moeilijker wordt om nog koopjes te vinden.