De redenen voor de recente stijging op de beurs van Wall Street waren volgens Philippe Gijsels, hoofd strategie van BNP Paribas,zoals altijd veelvuldig aanwezig en niet moeilijk te vinden. De Amerikaanse markten konden voor het eerst reageren op beter politiek nieuws uit Europa en een afkoeling van de risico's met betrekking tot Oekraine.

We kunnen dus in zekere zin spreken van een inhaalbeweging. Maar ook kregen we weer wat economische cijfers over de Amerikaanse economie zoals het consumentenvertrouwen, de duurzame goederen orders en de huizenprijzen die nog maar eens aangaven 's werelds grootste economie in goede gezondheid verkeert.

De redenen voor de recente stijging op de beurs van Wall Street waren volgens Philippe Gijsels, hoofd strategie van BNP Paribas,zoals altijd veelvuldig aanwezig en niet moeilijk te vinden. De Amerikaanse markten konden voor het eerst reageren op beter politiek nieuws uit Europa en een afkoeling van de risico's met betrekking tot Oekraine. We kunnen dus in zekere zin spreken van een inhaalbeweging. Maar ook kregen we weer wat economische cijfers over de Amerikaanse economie zoals het consumentenvertrouwen, de duurzame goederen orders en de huizenprijzen die nog maar eens aangaven 's werelds grootste economie in goede gezondheid verkeert.