De koers van de bitcoin gaat weliswaar gestaag omhoog, maar tussendoor zitten flinke dippen. Zo ging de koers in de nacht van zondag op maandag binnen tien minuten ruim 200 dollar omlaag. Daarna zet de koers weer de weg omhoog in. In de afgelopen twee weken werd de bitcoin al ruim 40 procent meer waard.

De stijging wordt mede veroorzaakt door bredere aandacht voor de cryptomunt. Steeds meer bedrijven uit de traditionele financiële sector gaan zich ook op de bitcoin richten. Tegelijkertijd is er ook kritiek van veel mensen die zeggen dat de munt een bubbel is die op zeker moment zal barsten.

Lees ook: De opgeblazen waarde van de cryptomunten is grotendeels gestoeld op een irrationeel vertrouwen van de beleggers

Lees ook: Wat moet u zeker weten over de bitcoin en andere cryptomunten?

De koers van de bitcoin gaat weliswaar gestaag omhoog, maar tussendoor zitten flinke dippen. Zo ging de koers in de nacht van zondag op maandag binnen tien minuten ruim 200 dollar omlaag. Daarna zet de koers weer de weg omhoog in. In de afgelopen twee weken werd de bitcoin al ruim 40 procent meer waard.De stijging wordt mede veroorzaakt door bredere aandacht voor de cryptomunt. Steeds meer bedrijven uit de traditionele financiële sector gaan zich ook op de bitcoin richten. Tegelijkertijd is er ook kritiek van veel mensen die zeggen dat de munt een bubbel is die op zeker moment zal barsten.Lees ook: De opgeblazen waarde van de cryptomunten is grotendeels gestoeld op een irrationeel vertrouwen van de beleggersLees ook: Wat moet u zeker weten over de bitcoin en andere cryptomunten?