Het bedrijf verwacht in 2013 dat de omzet en de operationele winst zal groeien, maar gaf niet aan met hoeveel. De markt verwacht 2,6% omzetgroei en en 10% winstgroei. De vrije kasstroom is hoog en biedt mogelijkheden voor acquisities in 2013.

Dit zijn goede cijfers, zeker in vergelijking met de concurrentie. BASF heeft de kosten goed onder controle en het bedrijf richt zich meer op gebieden met hogere marges, zoals voeding, cosmetica en agro.

Deze activiteiten zijn ook minder cyclisch. Bij Chemie helpt het dat BASF wereldwijd het grootste bedrijf is met grote marktaandelen en daardoor veel prijsmacht heeft. Het aandeel blijft één van de favorieten van ABN Amro in de chemische industrie.

Het bedrijf verwacht in 2013 dat de omzet en de operationele winst zal groeien, maar gaf niet aan met hoeveel. De markt verwacht 2,6% omzetgroei en en 10% winstgroei. De vrije kasstroom is hoog en biedt mogelijkheden voor acquisities in 2013. Dit zijn goede cijfers, zeker in vergelijking met de concurrentie. BASF heeft de kosten goed onder controle en het bedrijf richt zich meer op gebieden met hogere marges, zoals voeding, cosmetica en agro. Deze activiteiten zijn ook minder cyclisch. Bij Chemie helpt het dat BASF wereldwijd het grootste bedrijf is met grote marktaandelen en daardoor veel prijsmacht heeft. Het aandeel blijft één van de favorieten van ABN Amro in de chemische industrie.