Zoals verwacht realiseerde de financiële instelling een fors verlies in het tweede halfjaar, van EUR 1,8 miljard.

Vanwege de zwakke ontwikkelingen in 2008 snijdt het bedrijf fors in zijn dividend. Dat wordt verlaagd naar EUR 0,40 per aandeel van EUR 1,20. In termen van omvang is dat in de ogen van ABN Amro teleurstellend.

Het management van AXA is voor 2009 gespitst op het handhaven van de kapitaalratio's. De analisten van de bank wijzen daarbij op de risico's die AXA nog loopt vanwege blootstelling aan enkele risicovolle producten.

Ondanks de problemen in 2008 en de uitdagende marktomstandigheden voor 2009 constateren zij dat AXA relatief goed gepositioneerd is vergeleken met sectorgenoten.

Een houdenadvies blijft gezien de huidige economische omstandigheden volgens ABN Amro het meest geschikt. Zolang financiële markten volatiel blijven mist het aandeel een serieuze richting.

Zoals verwacht realiseerde de financiële instelling een fors verlies in het tweede halfjaar, van EUR 1,8 miljard. Vanwege de zwakke ontwikkelingen in 2008 snijdt het bedrijf fors in zijn dividend. Dat wordt verlaagd naar EUR 0,40 per aandeel van EUR 1,20. In termen van omvang is dat in de ogen van ABN Amro teleurstellend. Het management van AXA is voor 2009 gespitst op het handhaven van de kapitaalratio's. De analisten van de bank wijzen daarbij op de risico's die AXA nog loopt vanwege blootstelling aan enkele risicovolle producten. Ondanks de problemen in 2008 en de uitdagende marktomstandigheden voor 2009 constateren zij dat AXA relatief goed gepositioneerd is vergeleken met sectorgenoten. Een houdenadvies blijft gezien de huidige economische omstandigheden volgens ABN Amro het meest geschikt. Zolang financiële markten volatiel blijven mist het aandeel een serieuze richting.