Toch wil de Australische dollar van geen wijken weten, op de valutamarkten houdt de koers van de munt opvallend goed stand. Reserve Bank deputy governor Philip Lowe stelde onlangs dat de koers van de dollar 'ongemakkelijk' hoog blijft, in die zin dat de export er door wordt afgeremd.

Lowe wordt geconfronteerd met een conflict tussen de huisgezinnen, die dankzij een renteverlaging met in totaal 1,75% meer ademruimte hebben gekregen maar die anderzijds minder rente op hun spaarrekeningen krijgen, en met de bedrijven, die sterk te lijden hebben onder de sterke dollar.

Toch wil de Australische dollar van geen wijken weten, op de valutamarkten houdt de koers van de munt opvallend goed stand. Reserve Bank deputy governor Philip Lowe stelde onlangs dat de koers van de dollar 'ongemakkelijk' hoog blijft, in die zin dat de export er door wordt afgeremd. Lowe wordt geconfronteerd met een conflict tussen de huisgezinnen, die dankzij een renteverlaging met in totaal 1,75% meer ademruimte hebben gekregen maar die anderzijds minder rente op hun spaarrekeningen krijgen, en met de bedrijven, die sterk te lijden hebben onder de sterke dollar.