Het is nu volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking al meer dan twee jaar dat de aandelenmarkten (hier gemeten via de S&P 500) een correctie van 10% hebben gekend. En dat is historisch gezien lang. Anders gezegd, we zitten al een hele periode in een situatie waar iedere kleine terugval op negatief nieuws, uit bijvoorbeeld Irak of Oekraine zonder veel aarzelen wordt gekocht.

De financiële markten bevinden nog steeds in de zeer ongewone situatie dat de rentes bijna nul zijn en er alleen al daardoor veel geld naar de markten vloeit.

Het is nu volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking al meer dan twee jaar dat de aandelenmarkten (hier gemeten via de S&P 500) een correctie van 10% hebben gekend. En dat is historisch gezien lang. Anders gezegd, we zitten al een hele periode in een situatie waar iedere kleine terugval op negatief nieuws, uit bijvoorbeeld Irak of Oekraine zonder veel aarzelen wordt gekocht. De financiële markten bevinden nog steeds in de zeer ongewone situatie dat de rentes bijna nul zijn en er alleen al daardoor veel geld naar de markten vloeit.