De klanten wachten wellicht op de release van de nieuwste iPhone. De analisten van ABN Amro volgen Apple met een houdenadvies.

Apple zag de omzet in het fiscale derde kwartaal uitkomen op USD 35 miljard. Hiermee bleef de omzet achter bij de consensusverwachting (USD 37 miljard).

Ook de winst per aandeel (wpa) viel tegen: Apple boekte een wpa van USD 9,32, waar analisten een wpa van USD 10,37 becijferd hadden.

In het afgelopen kwartaal verkocht Apple 'slechts' 26 miljoen iPhones. Ook dit was teleurstellend: in de markt werd erop gerekend dat Apple tussen de 28 miljoen en 32 miljoen iPhones zou verkopen.

Geen economische tegenwind

Volgens het management van Apple zijn de tegenvallende cijfers niet zozeer te wijten aan de economische tegenwind. Apple ziet de achterblijvende resultaten in het licht van de op handen zijnde lancering van de nieuwste iPhone-versie, de iPhone 5. Klanten zouden nu hun aankoop uitstellen, om vervolgens meteen de iPhone 5 aan te schaffen.

Met betrekking tot het komende kwartaal sloeg het management van Apple gisteren een voorzichtige toon aan: het bedrijf rekent op een omzet van USD 34 miljard, hetgeen lager is dan de prognose die analisten tot dusver hanteerden (een omzet van USD 38 miljard).

Het uitstellen van de vervanging van iPhones door klanten zal in de toekomst vaker een probleem gaan vormen voor Apple, zo verwachten de analisten van ABN Amro. Zij blijven het aandeel Apple volgen met een houdenadvies.

De klanten wachten wellicht op de release van de nieuwste iPhone. De analisten van ABN Amro volgen Apple met een houdenadvies. Apple zag de omzet in het fiscale derde kwartaal uitkomen op USD 35 miljard. Hiermee bleef de omzet achter bij de consensusverwachting (USD 37 miljard). Ook de winst per aandeel (wpa) viel tegen: Apple boekte een wpa van USD 9,32, waar analisten een wpa van USD 10,37 becijferd hadden. In het afgelopen kwartaal verkocht Apple 'slechts' 26 miljoen iPhones. Ook dit was teleurstellend: in de markt werd erop gerekend dat Apple tussen de 28 miljoen en 32 miljoen iPhones zou verkopen.Geen economische tegenwind Volgens het management van Apple zijn de tegenvallende cijfers niet zozeer te wijten aan de economische tegenwind. Apple ziet de achterblijvende resultaten in het licht van de op handen zijnde lancering van de nieuwste iPhone-versie, de iPhone 5. Klanten zouden nu hun aankoop uitstellen, om vervolgens meteen de iPhone 5 aan te schaffen. Met betrekking tot het komende kwartaal sloeg het management van Apple gisteren een voorzichtige toon aan: het bedrijf rekent op een omzet van USD 34 miljard, hetgeen lager is dan de prognose die analisten tot dusver hanteerden (een omzet van USD 38 miljard). Het uitstellen van de vervanging van iPhones door klanten zal in de toekomst vaker een probleem gaan vormen voor Apple, zo verwachten de analisten van ABN Amro. Zij blijven het aandeel Apple volgen met een houdenadvies.