Op de eerste plaats heeft het bedrijf de verwachtingen wat betreft de verkoop van iPhones verlaagd van 35-40 miljoen naar 25-30 miljoen. De iPhone 5 is dus niet de blockbuster geworden waar Apple op had gerekend.

Bovendien is het een publiek geheim dat Apple momenteel met een enorme stock opgezadeld zit. Maar misschien de belangrijkste factor is dat veel beleggers nog snel wat (grote) winsten op aandelen verzilveren, in afwachting van een verhoging van de belasting op meerwaarden.

De analisten vrezen dat de marges van Apple in de komende maanden minder snel zullen groeien dan de omzet.

Anderzijds zijn er echter ook analisten die er op wijzen dat het aandeel na de recente correctie zonder meer goedkoop is geworden aan minder dan 12 keer de winst per aandeel.

Er moet dus nog worden afgewacht of de koers daadwerkelijk zal terugvallen onder het niveau van 500 dollar.

Op de eerste plaats heeft het bedrijf de verwachtingen wat betreft de verkoop van iPhones verlaagd van 35-40 miljoen naar 25-30 miljoen. De iPhone 5 is dus niet de blockbuster geworden waar Apple op had gerekend. Bovendien is het een publiek geheim dat Apple momenteel met een enorme stock opgezadeld zit. Maar misschien de belangrijkste factor is dat veel beleggers nog snel wat (grote) winsten op aandelen verzilveren, in afwachting van een verhoging van de belasting op meerwaarden. De analisten vrezen dat de marges van Apple in de komende maanden minder snel zullen groeien dan de omzet. Anderzijds zijn er echter ook analisten die er op wijzen dat het aandeel na de recente correctie zonder meer goedkoop is geworden aan minder dan 12 keer de winst per aandeel. Er moet dus nog worden afgewacht of de koers daadwerkelijk zal terugvallen onder het niveau van 500 dollar.