Bomen groeien echter nooit tot in de hemel, dus vroeg of laat gaan we ook een correctie in de koers van Apple beleven. Eén of ander relatief onbetekend nieuwsfeit kan die correctie veroorzaken. In dat verband wordt met enige argwaan uitgekeken naar de cijfers die Apple binnenkort gaat publiceren.

Parabolische stijgingen worden steeds gevolgd door dramatische koersvallen

Die cijfers zullen op zich waarschijnlijk niet slecht zijn - Apple heeft in de afgelopen jaren alleen maar goede resultaten laten zien - maar een klein feitje in de toelichting op de cijfers zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben. Wat soort feitje dit gaat zijn, valt momenteel onmogelijk te voorspellen.

Daryl Guppy, technical analyst en CEO bij guppytraders.com, is van mening dat het huidige optimisme rond Apple vroeg of laat gaat uitdoven. Hij maakt zich met name zorgen over de parabolische stijging die de koers van het aandeel achter de rug heeft. Het verleden leert dat zo'n parabolische stijging kan leiden tot correcties tot 50% en in sommige gevallen zelfs 100%. Het lijkt echter weinig waarschijnlijk dat de koers van Apple met 100% gaat corrigeren, maar een correctie met 50% is in een worst case scenario niet a priori uitgesloten.

Bomen groeien echter nooit tot in de hemel, dus vroeg of laat gaan we ook een correctie in de koers van Apple beleven. Eén of ander relatief onbetekend nieuwsfeit kan die correctie veroorzaken. In dat verband wordt met enige argwaan uitgekeken naar de cijfers die Apple binnenkort gaat publiceren. Parabolische stijgingen worden steeds gevolgd door dramatische koersvallen Die cijfers zullen op zich waarschijnlijk niet slecht zijn - Apple heeft in de afgelopen jaren alleen maar goede resultaten laten zien - maar een klein feitje in de toelichting op de cijfers zou wel eens grote gevolgen kunnen hebben. Wat soort feitje dit gaat zijn, valt momenteel onmogelijk te voorspellen. Daryl Guppy, technical analyst en CEO bij guppytraders.com, is van mening dat het huidige optimisme rond Apple vroeg of laat gaat uitdoven. Hij maakt zich met name zorgen over de parabolische stijging die de koers van het aandeel achter de rug heeft. Het verleden leert dat zo'n parabolische stijging kan leiden tot correcties tot 50% en in sommige gevallen zelfs 100%. Het lijkt echter weinig waarschijnlijk dat de koers van Apple met 100% gaat corrigeren, maar een correctie met 50% is in een worst case scenario niet a priori uitgesloten.