Koers Apple daalt voor vijfde dag op rij

De Amerikaanse beurzen zijn vandaag verdeeld gesloten, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar was. Wel bleek dat de beleggers meer dan in de voorbije weken op zoek gingen naar veiligheid. Bij het slot van de handel stonden de Nasdaq en de S&P 500 respectievelijk 0,76% en 0,05% in het rood, terwijl de Dow Jones een winst van 0,56% kon vasthouden.

Op de valutamarkten ging de koers van de dollar vanmorgen plots fors stijgen, maar die stijging viel al tegen de middag stil. Daarna volgde een herstel van de eurokoers, zodat bij het slot van de handel voor één euro opnieuw 1,3138 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie viel terug tot 1,974%.

Eeen troy ounce goud werd op 1650,50 dollar opnieuw enkele dollars goedkoper. Ruwe olie (US Crude) werd licht goedkoper, voor een vat ruwe olie werd nog iets meer dan 103 dollar betaald.

Apple zet glijpartij verder

Apple werd opnieuw circa 25 dollar of iets meer dan 4% goedkoper. Vanaf de piek op 644 dollar heeft Apple al circa 60 dollar moeten prijsgeven. Sommige analisten hadden al herhaaldelijk gewaarschuwd dat de koersexplosie bij Apple verontrustende vormen begon aan te nemen.

Apple was het icoon van de voorbije beursrally geworden. De vraag is nu of de Amerikaanse beurzen gaan kunnen standhouden zonder deze sterkhouder. Een tweede vraag is misschien nog belangrijker: hoe ver kan de koers van Apple nog wegzakken? Sommige analisten spreken van een koersdoel van 250 tot 300 dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content