De zittende aandeelhouders krijgen 1 claim per bestaand aandeel. Na de inschrijvingstermijn kunnen 5 claims worden ingewisseld voor 8 nieuwe aandelen ABI met bijbetaling van Eur 6,45 per nieuw aandeel.

De inschrijvingsperiode loopt van 25 november tot en met 9 december om 16.00, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers. De claims worden verhandeld op Euronext Brussel.

De afronding van de claimemissie en de notering van de nieuwe ABI aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op 16 december. Het probleem is dat veel beleggers geen zin hebben om geld bij te leggen om nieuwe aandelen ABI te verkrijgen.

Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dus dat de claims in waarde zullen dalen, omdat er veel aanbod komt van beleggers die (een deel van) hun claims verkopen. Hierdoor kan ook de koers van ABI onder druk komen. Het advies is daarom Sell.

De zittende aandeelhouders krijgen 1 claim per bestaand aandeel. Na de inschrijvingstermijn kunnen 5 claims worden ingewisseld voor 8 nieuwe aandelen ABI met bijbetaling van Eur 6,45 per nieuw aandeel. De inschrijvingsperiode loopt van 25 november tot en met 9 december om 16.00, zo merkt Theodoor Gilissen Bankiers. De claims worden verhandeld op Euronext Brussel. De afronding van de claimemissie en de notering van de nieuwe ABI aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op 16 december. Het probleem is dat veel beleggers geen zin hebben om geld bij te leggen om nieuwe aandelen ABI te verkrijgen. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dus dat de claims in waarde zullen dalen, omdat er veel aanbod komt van beleggers die (een deel van) hun claims verkopen. Hierdoor kan ook de koers van ABI onder druk komen. Het advies is daarom Sell.