De gemiddelde aluminiumprijs is volgens Theodoor Gilissen Bankiers in het vierde kwartaal met 7% hersteld ten opzichte van het derde kwartaal en Alcoa voert een aanzienlijke kostenbesparing door.

De markt verwacht dan ook een herstel naar een wpa naar USD 0,07 per aandeel, vergeleken met de USD 0,03 in het tweede kwartaal.

Bij dit soort bedrijven variëren de taxaties evenwel fors ten opzichte van het gemiddelde, zodat de gerealiseerde winst aanzienlijk kan

afwijken van de consensus.

Bedrijven in de S&P 500 zijn over het algemeen goed gefinancierd, maar Alcoa heeft een relatief mindere positie. Eind vorig jaar plaatste Moody's de rating onder herziening voor een mogelijke verlaging naar non investment grade.

Goede cijfers kunnen dit mogelijk voorkomen, maar veel aandacht zal in dit geval uitgaan naar de balans van het concern.

Over het algemeen zijn de bedrijven juist sterk gefinancierd. Volgens S&P Dow Jones is het dividend van de S&P 500 in 2012 met maar liefst 17% gestegen ten opzichte van 2011. De recorduitkering van USD 281,5 mrd in het afgelopen jaar ligt 14% boven de vorige top in 2008.

De sterke stijging komt voor een belangrijk deel door speciaal dividend dat eind vorig jaar is uitgekeerd in verband met de verwachte verhoging van de belasting op dividend.

S&P Dow Jones verwacht dit jaar echter verdere verhogingen van het dividend en slechts weinig verlagingen. Ondanks het hoge speciale dividend ziet S&P Dow Jones voor 2013 een nieuw record.

De gemiddelde aluminiumprijs is volgens Theodoor Gilissen Bankiers in het vierde kwartaal met 7% hersteld ten opzichte van het derde kwartaal en Alcoa voert een aanzienlijke kostenbesparing door. De markt verwacht dan ook een herstel naar een wpa naar USD 0,07 per aandeel, vergeleken met de USD 0,03 in het tweede kwartaal. Bij dit soort bedrijven variëren de taxaties evenwel fors ten opzichte van het gemiddelde, zodat de gerealiseerde winst aanzienlijk kan afwijken van de consensus. Bedrijven in de S&P 500 zijn over het algemeen goed gefinancierd, maar Alcoa heeft een relatief mindere positie. Eind vorig jaar plaatste Moody's de rating onder herziening voor een mogelijke verlaging naar non investment grade. Goede cijfers kunnen dit mogelijk voorkomen, maar veel aandacht zal in dit geval uitgaan naar de balans van het concern. Over het algemeen zijn de bedrijven juist sterk gefinancierd. Volgens S&P Dow Jones is het dividend van de S&P 500 in 2012 met maar liefst 17% gestegen ten opzichte van 2011. De recorduitkering van USD 281,5 mrd in het afgelopen jaar ligt 14% boven de vorige top in 2008. De sterke stijging komt voor een belangrijk deel door speciaal dividend dat eind vorig jaar is uitgekeerd in verband met de verwachte verhoging van de belasting op dividend. S&P Dow Jones verwacht dit jaar echter verdere verhogingen van het dividend en slechts weinig verlagingen. Ondanks het hoge speciale dividend ziet S&P Dow Jones voor 2013 een nieuw record.