De beleggers keken echter vooral uit naar de toelichting die Alcoa op de cijfers zou geven. Het management verklaarde in die toelichting dat de situatie op een aantal markten lijkt te stabiliseren.
Alcoa handhaafde echter de verwachting van een krimp in de aluminiumconsumptie met 7%, dit uiteraard als gevolg van de economische recessie. Het was overigens al het derde kwartaal op rij dat Alcoa in het rood draaide.

Sinds vorig jaar kampt het bedrijf - evenals de meeste branchegenoten - met een forse daling van het aantal bestellingen waardoor het genoodzaakt werd om de productie met 20% te verlagen.

De resultaten van Alcoa werden aanvankelijk terughoudend onthaald, maar na de conference call kreeg de koers toch wat meer ademruimte. In de nabeurshandel noteert die ongeveer 4% hoger.

Alcoa's president en CEO Klaus Kleinfeld verklaarde dat de kostenreducties hun doel niet hebben gemist, het is precies vanwege de gedane besparingen dat de resultaten beter dan verwacht waren.

De beleggers keken echter vooral uit naar de toelichting die Alcoa op de cijfers zou geven. Het management verklaarde in die toelichting dat de situatie op een aantal markten lijkt te stabiliseren. Alcoa handhaafde echter de verwachting van een krimp in de aluminiumconsumptie met 7%, dit uiteraard als gevolg van de economische recessie. Het was overigens al het derde kwartaal op rij dat Alcoa in het rood draaide.Sinds vorig jaar kampt het bedrijf - evenals de meeste branchegenoten - met een forse daling van het aantal bestellingen waardoor het genoodzaakt werd om de productie met 20% te verlagen. De resultaten van Alcoa werden aanvankelijk terughoudend onthaald, maar na de conference call kreeg de koers toch wat meer ademruimte. In de nabeurshandel noteert die ongeveer 4% hoger. Alcoa's president en CEO Klaus Kleinfeld verklaarde dat de kostenreducties hun doel niet hebben gemist, het is precies vanwege de gedane besparingen dat de resultaten beter dan verwacht waren.