Op de valutamarkten is de koers van de dollar wat aangetrokken, zodat voor één euro opnieuw 1,3084 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde nog maar eens tot 1,998%, een troy ounce goud werd op 1661,70 dollar ruim 20 dollar per troy ounce duurder en een vat ruwe olie (US Crude) werd 1,22 dollar per vat goedkoper en kostte opnieuw nog iets meer dan 101 dollar.

Alcoa maakt beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend

Vanavond maakte aluminiumproducent Alcoa als eerste blue chip op Wall Street de kwartaalcijfers bekend. Die overtroffen zowel top als bottom line de verwachtingen, waarbij de omzet een nieuwe recordhoogte bereikte. De vraag naar aluminium profiteerde van een sterke vraag vanuit zowel de auto- als de luchtvaartindustrie.

Per aandeel werd 10 dollarcent verdiend, tegenover een consensusverwachting van slechts 4 dollarcent. De omzet steeg met 9% tot 6 miljard dollar, waarbij er rekening dient te worden gehouden dat de aluminiumprijzen tijdens de verslagperiode een daling te zien gaven.

CEO Klaus Kleinfeld handhaafde in een reactie op de resultaten de guidance voor het volledige boekjaar. De kwartaalcijfers van Alcoa werden goed onthaald, de koers van Alcoa steeg in reactie op de cijfers in de nabeurshandel met 5%.

Op de valutamarkten is de koers van de dollar wat aangetrokken, zodat voor één euro opnieuw 1,3084 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie daalde nog maar eens tot 1,998%, een troy ounce goud werd op 1661,70 dollar ruim 20 dollar per troy ounce duurder en een vat ruwe olie (US Crude) werd 1,22 dollar per vat goedkoper en kostte opnieuw nog iets meer dan 101 dollar. Alcoa maakt beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend Vanavond maakte aluminiumproducent Alcoa als eerste blue chip op Wall Street de kwartaalcijfers bekend. Die overtroffen zowel top als bottom line de verwachtingen, waarbij de omzet een nieuwe recordhoogte bereikte. De vraag naar aluminium profiteerde van een sterke vraag vanuit zowel de auto- als de luchtvaartindustrie. Per aandeel werd 10 dollarcent verdiend, tegenover een consensusverwachting van slechts 4 dollarcent. De omzet steeg met 9% tot 6 miljard dollar, waarbij er rekening dient te worden gehouden dat de aluminiumprijzen tijdens de verslagperiode een daling te zien gaven. CEO Klaus Kleinfeld handhaafde in een reactie op de resultaten de guidance voor het volledige boekjaar. De kwartaalcijfers van Alcoa werden goed onthaald, de koers van Alcoa steeg in reactie op de cijfers in de nabeurshandel met 5%.