De nettowinst bedroeg over de verslagperiode €14 mln, tegenover een verlies van €1,1 mrd tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Het forse verlies van vorig jaar was onder andere te wijten aan eenmalige factoren.

Topman Ben Verwaayen gaf aan dat er positieve trends te zien zijn in zowel omzet, bruto marges als operationele kosten. Hij bevestigde nogmaals dat het bedrijf dit jaar dicht in de buurt van het breakeven punt gaat uitkomen.

Toch verwacht Verwaayen dat de markt voor telecommmunicatie uitrusting dit jaar met 8 tot 12% gaat dalen. Alcatel Lucent maakte over het eerste kwartaal een groter operationeel verlies van 140 miljoen euro bekend en zag ook de omzet met 4,80% dalen tot 3,91 miljoen euro.

De resultaten waren echter beter dan verwacht. De consensus lag op een netto verlies van €191 mln op een omzet van €3,85 mrd. Qua ebit was er uitgekeken naar een verlies van €145 mln.

De nettowinst bedroeg over de verslagperiode €14 mln, tegenover een verlies van €1,1 mrd tijdens dezelfde periode van vorig jaar. Het forse verlies van vorig jaar was onder andere te wijten aan eenmalige factoren. Topman Ben Verwaayen gaf aan dat er positieve trends te zien zijn in zowel omzet, bruto marges als operationele kosten. Hij bevestigde nogmaals dat het bedrijf dit jaar dicht in de buurt van het breakeven punt gaat uitkomen. Toch verwacht Verwaayen dat de markt voor telecommmunicatie uitrusting dit jaar met 8 tot 12% gaat dalen. Alcatel Lucent maakte over het eerste kwartaal een groter operationeel verlies van 140 miljoen euro bekend en zag ook de omzet met 4,80% dalen tot 3,91 miljoen euro. De resultaten waren echter beter dan verwacht. De consensus lag op een netto verlies van €191 mln op een omzet van €3,85 mrd. Qua ebit was er uitgekeken naar een verlies van €145 mln.