Het aandeel van AB INBEV, dat momenteel met recordhoogtes rond de €76 flirt, zou de tendens die ingezet werd sinds 2008 kunnen voorzetten, maar tot welk niveau?

Vier jaar geleden was het aandeel maar €10 waard tegenover €76 vandaag, wat een stijging is van 660%.

Tegenwoordig is de Belgisch-Braziliaanse brouwersgroep marktleider wat productievolume betreft dankzij onder andere de fusie in 2008 met de Amerikaanse concurrent Anheuser-Busch.

Sinds deze operatie werd de expansie nog verdergezet met onder meer de recente overname van de Modelo-groep, eigenaar van het befaamde Corona-bier.

Momenteel zijn er ook onderhandelingen aan de gang voor de aankoop van de Aziatische groep Oriental Brewery.

Dit alles heeft tot gevolg dat het marktaandeel en het productievolume in de komende jaren nog zal stijgen.

Ook het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië, waarvan AB INBEV hoofdsponsor is, kan de dominante positie van het bedrijf in zijn sector nog verder verstevigen.

Dankzij dit evenement zouden de inkomsten in 2014 aanzienlijk moeten stijgen.

Wat de prijszetting betreft, kondigde de groep ook onlangs een verhoging aan van 1,5 centiem per glas bier van 25cl.

Met een beter resultaat dan verwacht tijdens het 3de trimester van 2013, een steeds aantrekkelijker wordend dividend en gezien het feit dat de lening voor de overname van 2008 bijna is afbetaald, voorziet Saxo Bank Belgium een target van €90 voor het aandeel in 2014, ofwel een stijging van 20%.

Het aandeel van AB INBEV, dat momenteel met recordhoogtes rond de €76 flirt, zou de tendens die ingezet werd sinds 2008 kunnen voorzetten, maar tot welk niveau? Vier jaar geleden was het aandeel maar €10 waard tegenover €76 vandaag, wat een stijging is van 660%. Tegenwoordig is de Belgisch-Braziliaanse brouwersgroep marktleider wat productievolume betreft dankzij onder andere de fusie in 2008 met de Amerikaanse concurrent Anheuser-Busch. Sinds deze operatie werd de expansie nog verdergezet met onder meer de recente overname van de Modelo-groep, eigenaar van het befaamde Corona-bier. Momenteel zijn er ook onderhandelingen aan de gang voor de aankoop van de Aziatische groep Oriental Brewery. Dit alles heeft tot gevolg dat het marktaandeel en het productievolume in de komende jaren nog zal stijgen. Ook het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië, waarvan AB INBEV hoofdsponsor is, kan de dominante positie van het bedrijf in zijn sector nog verder verstevigen. Dankzij dit evenement zouden de inkomsten in 2014 aanzienlijk moeten stijgen. Wat de prijszetting betreft, kondigde de groep ook onlangs een verhoging aan van 1,5 centiem per glas bier van 25cl. Met een beter resultaat dan verwacht tijdens het 3de trimester van 2013, een steeds aantrekkelijker wordend dividend en gezien het feit dat de lening voor de overname van 2008 bijna is afbetaald, voorziet Saxo Bank Belgium een target van €90 voor het aandeel in 2014, ofwel een stijging van 20%.