Koen Van de Maele, Global Head Fixed Income Management, Dexia AM: "Een dergelijk aankoopprogramma was wel verwacht, maar zal het aanbod van 2011 wellicht grotendeels opslorpen. Op die manier wordt de Amerikaanse overheidsobligatiemarkt de facto ondersteund door de Fed en is een opvering van de rente op 5 jaar niet langer aan de orde."

De JPM benchmark laat al sinds begin dit jaar een performance van 10 % zien. Van de Maele: "Technisch gezien, doorbrak de 10-jaarsrente eerst de "trading range" die sinds de herfst 2009 gold. Vervolgens doorbrak ze de 3 %-grens, waarmee ze weer aanknoopte met de laagterecords van 2009. De 5-jaarsrente deed het beter dan de rest van de rentecurve en bracht de "barbell" 2-5-10 op -0,70 %. Op strategisch vlak zijn we licht positief voor het segment 5-7 jaar. Ondanks een beperkt dalingspotentieel maakt de "carry" de positie aantrekkelijk nu de rentevoeten slechts marginaal kunnen stijgen."

Koen Van de Maele, Global Head Fixed Income Management, Dexia AM: "Een dergelijk aankoopprogramma was wel verwacht, maar zal het aanbod van 2011 wellicht grotendeels opslorpen. Op die manier wordt de Amerikaanse overheidsobligatiemarkt de facto ondersteund door de Fed en is een opvering van de rente op 5 jaar niet langer aan de orde." De JPM benchmark laat al sinds begin dit jaar een performance van 10 % zien. Van de Maele: "Technisch gezien, doorbrak de 10-jaarsrente eerst de "trading range" die sinds de herfst 2009 gold. Vervolgens doorbrak ze de 3 %-grens, waarmee ze weer aanknoopte met de laagterecords van 2009. De 5-jaarsrente deed het beter dan de rest van de rentecurve en bracht de "barbell" 2-5-10 op -0,70 %. Op strategisch vlak zijn we licht positief voor het segment 5-7 jaar. Ondanks een beperkt dalingspotentieel maakt de "carry" de positie aantrekkelijk nu de rentevoeten slechts marginaal kunnen stijgen."