Zowel een te groot gewicht van de overheid in de economie als te grote bedrijven zijn in zijn visie afkeurenswaardig. In geval van te veel overheidsinvloed slaat de wijzer door in de richting van socialisme.

De overheid gaat dan grote bedrijven bevoordelen, omdat die veel werknemers hebben. Reddingsoperaties als die van General Motors zijn daar een logisch gevolg van.

Zo wordt de groei van kleine bedrijven afgeremd, want die kunnen niet bij de (Amerikaanse) overheid in Washington voor steun gaan aankloppen. Hun lobbymogelijkheden zijn beperkt.

Zowel een te groot gewicht van de overheid in de economie als te grote bedrijven zijn in zijn visie afkeurenswaardig. In geval van te veel overheidsinvloed slaat de wijzer door in de richting van socialisme. De overheid gaat dan grote bedrijven bevoordelen, omdat die veel werknemers hebben. Reddingsoperaties als die van General Motors zijn daar een logisch gevolg van. Zo wordt de groei van kleine bedrijven afgeremd, want die kunnen niet bij de (Amerikaanse) overheid in Washington voor steun gaan aankloppen. Hun lobbymogelijkheden zijn beperkt.