In de huidige maatschappij wordt 1% van de bevolking steeds rijker, maar zakt de middenklasse weg in een diep gat. Steeds meer mensen met hersenen krijgen namelijk niet meer de kans om aan bod te komen, ze vinden met de beste wil van de wereld geen job die bij hun intellectuele capaciteiten past.

De kloof tussen zij die geld en zij die hersenen hebben, wordt steeds groter. In zoverre zelfs dat deze kloof stilaan catastrofale afmetingen begint aan te nemen. Hier ligt meteen één van de grootste risico's verborgen wat de toekomst betreft: slimme mensen die niet aan de bak komen, worden ontevreden. Op een bepaald moment kunnen ze in opstand komen, met alle gevolgen vandien.

In de huidige maatschappij wordt 1% van de bevolking steeds rijker, maar zakt de middenklasse weg in een diep gat. Steeds meer mensen met hersenen krijgen namelijk niet meer de kans om aan bod te komen, ze vinden met de beste wil van de wereld geen job die bij hun intellectuele capaciteiten past. De kloof tussen zij die geld en zij die hersenen hebben, wordt steeds groter. In zoverre zelfs dat deze kloof stilaan catastrofale afmetingen begint aan te nemen. Hier ligt meteen één van de grootste risico's verborgen wat de toekomst betreft: slimme mensen die niet aan de bak komen, worden ontevreden. Op een bepaald moment kunnen ze in opstand komen, met alle gevolgen vandien.