Een kwakkelende economie heeft de beurzen niet afgeremd op een manier zoals in normale omstandigheden mocht worden verwacht. Maar daarmee is ook meteen het hoge woord er uit: de huidige economische situatie kan met de beste wil van de wereld niet als omschreven worden.

Hyperactieve centrale banken hebben de koersen van aandelen, obligaties enzovoort via experimentele maatregelen zo opgejaagd dat ze niet langer door de economische activiteiten gedekt worden. De kloof tussen Wall Street en Main Street wordt steeds groter en dat is een situatie die niet kan blijven duren.

Een kwakkelende economie heeft de beurzen niet afgeremd op een manier zoals in normale omstandigheden mocht worden verwacht. Maar daarmee is ook meteen het hoge woord er uit: de huidige economische situatie kan met de beste wil van de wereld niet als omschreven worden. Hyperactieve centrale banken hebben de koersen van aandelen, obligaties enzovoort via experimentele maatregelen zo opgejaagd dat ze niet langer door de economische activiteiten gedekt worden. De kloof tussen Wall Street en Main Street wordt steeds groter en dat is een situatie die niet kan blijven duren.