De Zuid-Europese probleemlanden slepen een grote schuldenlast met zich mee waardoor ze meer moeten betalen om zichzelf te financieren. De Duitsers mogen zich nog altijd goedkoop financieren, waardoor de kloof tussen noord en zuid alleen maar groter kan worden.

Uiteindelijk kan alleen Duitsland iets ondernemen om de situatie te doen verbeteren. Die situatie is echter zo ingewikkeld dat overal onverwachte valkuilen zullen opduiken. Door Europa een helpende hand toe te steken, zal Duitsland zich nochtans van de eeuwige dankbaarheid van de rest van Europa verzekeren.

De Zuid-Europese probleemlanden slepen een grote schuldenlast met zich mee waardoor ze meer moeten betalen om zichzelf te financieren. De Duitsers mogen zich nog altijd goedkoop financieren, waardoor de kloof tussen noord en zuid alleen maar groter kan worden. Uiteindelijk kan alleen Duitsland iets ondernemen om de situatie te doen verbeteren. Die situatie is echter zo ingewikkeld dat overal onverwachte valkuilen zullen opduiken. Door Europa een helpende hand toe te steken, zal Duitsland zich nochtans van de eeuwige dankbaarheid van de rest van Europa verzekeren.