Dat rapport, opgesteld door Ernst and Young, mat het verschil tussen beide landen op basis van de "convergence indicator", die met een aantal factoren rekening houdt. Die factoren zijn onder andere het BBP, inflatie, werkloosheidsgraad en onevenwichten op de betalingsbalans.

De verschillen tussen de core en de periferie vormen een bedreiging voor een efficiënt beleid en een verdere integratie binnen de eurozone. Beiden zijn nochtans noodzakelijk om een stabiele eurozone te garanderen. Het ziet er echter niet naar uit dat de interne verschillen op korte termijn zullen weggewerkt worden.

Dat rapport, opgesteld door Ernst and Young, mat het verschil tussen beide landen op basis van de "convergence indicator", die met een aantal factoren rekening houdt. Die factoren zijn onder andere het BBP, inflatie, werkloosheidsgraad en onevenwichten op de betalingsbalans. De verschillen tussen de core en de periferie vormen een bedreiging voor een efficiënt beleid en een verdere integratie binnen de eurozone. Beiden zijn nochtans noodzakelijk om een stabiele eurozone te garanderen. Het ziet er echter niet naar uit dat de interne verschillen op korte termijn zullen weggewerkt worden.