Daar tussenin ligt Frankrijk als een soort niemandsland. Onderhuids blijft daarom één belangrijke vraag iedereen kwellen: kan de Europese Monetaire Unie overleven? Dezelfde vraag kan overigens ook worden gesteld voor de Europese Unie zelf. Het antwoord op deze vraag is hoogst twijfelachtig.

De Griekse ex-minister van Financiën Yannos Papantoniou vreest dat alsmaar groter wordende kloof tussen Noord- en Zuid-Europa een tikkende tijdbom dreigt te worden. Papantoniou vraagt zich af hoe Duitsland zal reageren wanneer de kloof tussen het noorden en het zuiden het overleven van de euro zal bedreigen.

Daar tussenin ligt Frankrijk als een soort niemandsland. Onderhuids blijft daarom één belangrijke vraag iedereen kwellen: kan de Europese Monetaire Unie overleven? Dezelfde vraag kan overigens ook worden gesteld voor de Europese Unie zelf. Het antwoord op deze vraag is hoogst twijfelachtig. De Griekse ex-minister van Financiën Yannos Papantoniou vreest dat alsmaar groter wordende kloof tussen Noord- en Zuid-Europa een tikkende tijdbom dreigt te worden. Papantoniou vraagt zich af hoe Duitsland zal reageren wanneer de kloof tussen het noorden en het zuiden het overleven van de euro zal bedreigen.