Gina Sanchez, director of equity and asset allocation strategy bij Roubini Global Economics, verklaarde in een interview met CNBC, dat er inmiddels een point of no return is bereikt. Er zijn namelijk nog nauwelijks werkzame oplossingen voor de crisis voorhanden.

Volgend jaar kan een belangrijk jaar worden

2013-2014 kan volgens haar een belangrijk jaar worden. Op korte termijn zullen de politici nog wel wat oplossingen uit de mouw kunnen schudden die tijdwinst kunnen opleveren, maar op een bepaald moment zal hun poeder verschoten zijn en dan breekt het uur van de waarheid aan.

In het geval van Griekenland kan dat begin volgend jaar zijn, wanneer zal blijken dat de huidige regering er niet in slaagt om de onrust bij de bevolking te stillen. Het uitbreken van sociale onrust in Griekenland kan ook de situatie in Spanje en Italië in een stroomversnelling brengen.

Gina Sanchez, director of equity and asset allocation strategy bij Roubini Global Economics, verklaarde in een interview met CNBC, dat er inmiddels een point of no return is bereikt. Er zijn namelijk nog nauwelijks werkzame oplossingen voor de crisis voorhanden. Volgend jaar kan een belangrijk jaar worden 2013-2014 kan volgens haar een belangrijk jaar worden. Op korte termijn zullen de politici nog wel wat oplossingen uit de mouw kunnen schudden die tijdwinst kunnen opleveren, maar op een bepaald moment zal hun poeder verschoten zijn en dan breekt het uur van de waarheid aan. In het geval van Griekenland kan dat begin volgend jaar zijn, wanneer zal blijken dat de huidige regering er niet in slaagt om de onrust bij de bevolking te stillen. Het uitbreken van sociale onrust in Griekenland kan ook de situatie in Spanje en Italië in een stroomversnelling brengen.