Klok begint te tikken wanneer ECB beslist om geld te drukken

Zodra de Europese Centrale Bank geld begint te te drukken, begint de klok te tikken wat betreft het zoeken naar een aanvaardbare oplossing voor de Europese schuldencrisis. Mario Draghi, president van de ECB, gaf vorige week al te verstaan dat de geldpersen klaar staan.

Stephen Gallo, Senior FX Strategist bij Crédit Agricole Corporate and Investment Bank, merkt op dat de financiële markten vorige week positief reageerden op de uitspraken van Draghi, hoewel ze de draagwijdte van diens woorden waarschijnlijk niet volledig hebben begrepen.

Beleggers willen meer van hetzelfde

Volgens Gallo gaat de bereidheid van de beleggers om Europese staatsobligaties te kopen afhankelijk zijn van de beslissingen van de ECB om al dan niet verder te gaan met haar eigen versie van quantative easing. Daarom kan de beslissing die de ECB gaat nemen een ‘game changer’ worden.

De euro kan er in eerste instantie van profiteren, maar dat zou een zaak op korte termijn kunnen blijken te zijn. Zodra de financiële markten merken dat de centrale bank niet echt voluit gaan, kan dit zich tegen de euro gaat keren. Wanneer de ECB een stap zet, zal die groot genoeg moeten zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content