Het Commerce Department maakte een stijging van de retail sales met 0,60% bekend, wat meer was dan de 0,40% waar de analisten op gerekend hadden. Het was al de tweede maand op rij dat de kleinhandelsverkopen stegen.

Zonder de autoverkopen stegen de kleinhandelsverkopen met 0,30%, wat minder was dan de 0,50% waar op was gerekend. Het is echter wat voorbarig om al te stellen dat de stijging van de kleinhandelsverkopen in de richting van een economische opleving wijst.

De autoverkopen waren vorige maand nog altijd 14,50% lager dan tijdens dezelfde maand een jaar geleden. Anderzijds werd benzine in juni aan de pomp voor de Amerikanen in juni 5% duurder.

Het Commerce Department maakte een stijging van de retail sales met 0,60% bekend, wat meer was dan de 0,40% waar de analisten op gerekend hadden. Het was al de tweede maand op rij dat de kleinhandelsverkopen stegen. Zonder de autoverkopen stegen de kleinhandelsverkopen met 0,30%, wat minder was dan de 0,50% waar op was gerekend. Het is echter wat voorbarig om al te stellen dat de stijging van de kleinhandelsverkopen in de richting van een economische opleving wijst. De autoverkopen waren vorige maand nog altijd 14,50% lager dan tijdens dezelfde maand een jaar geleden. Anderzijds werd benzine in juni aan de pomp voor de Amerikanen in juni 5% duurder.