De retail sales daalden in februari met slechts 0,10%, waar op een daling met 0,50% was gerekend. Zonder rekening te houden met de autoverkopen was er sprake van een verkoop met 0,70%.

Op basis van de cijfers kan volgens sommige economen (voorzichtig) geconcludeerd worden dat het grootste deel van de economie aan het stabiliseren is.

Anderzijds is het zo dat nu voorraden aan verlaagde prijzen afgebouwd worden. Het oplopen van de werkloosheid kan een herstel van de kleinhandelsverkopen in de weg staan.

De retail sales daalden in februari met slechts 0,10%, waar op een daling met 0,50% was gerekend. Zonder rekening te houden met de autoverkopen was er sprake van een verkoop met 0,70%. Op basis van de cijfers kan volgens sommige economen (voorzichtig) geconcludeerd worden dat het grootste deel van de economie aan het stabiliseren is. Anderzijds is het zo dat nu voorraden aan verlaagde prijzen afgebouwd worden. Het oplopen van de werkloosheid kan een herstel van de kleinhandelsverkopen in de weg staan.