De meest recente detailhandelsdata zijn relatief sterk, zo merkt NIBC Markets Roundup op. Dit werd bevestigd door de in maart verschenen 'chain store sales' rapport van de ICSC. Dit rapport liet een onverwacht sterke stijging zien van bijna 9% op jaarbasis.

Dit werd veroorzaakt doordat de Paasverkopen voor een groot deel in maart plaatsvonden. Dit in tegenstelling tot vorig jaar. Het rapport was goed nieuws met het oog op het belangrijke detailhandelsverkopen rapport voor de maand maart dat door de Amerikaanse overheid morgen wordt bekend gemaakt.

In focus deze week:

Beleggers, altijd hongerig naar bail-outs, werden op hun wenken bediend door EU politici. De EU gaf gistermiddag aan een pakket van EUR 30 miljard ter beschikking te stellen aan Griekenland om de Grieken te helpen hun schulden te herfinancieren. Dit nadat de Griekse spreads scherp stegen afgelopen week.

Deze week staat op de agenda:

Detailhandelscijfers, VS (woensdag)

Inflatierapport, VS (woensdag)

Inflatiecijfers, Eurozone (vrijdag)

De meest recente detailhandelsdata zijn relatief sterk, zo merkt NIBC Markets Roundup op. Dit werd bevestigd door de in maart verschenen 'chain store sales' rapport van de ICSC. Dit rapport liet een onverwacht sterke stijging zien van bijna 9% op jaarbasis. Dit werd veroorzaakt doordat de Paasverkopen voor een groot deel in maart plaatsvonden. Dit in tegenstelling tot vorig jaar. Het rapport was goed nieuws met het oog op het belangrijke detailhandelsverkopen rapport voor de maand maart dat door de Amerikaanse overheid morgen wordt bekend gemaakt. In focus deze week: Beleggers, altijd hongerig naar bail-outs, werden op hun wenken bediend door EU politici. De EU gaf gistermiddag aan een pakket van EUR 30 miljard ter beschikking te stellen aan Griekenland om de Grieken te helpen hun schulden te herfinancieren. Dit nadat de Griekse spreads scherp stegen afgelopen week. Deze week staat op de agenda: Detailhandelscijfers, VS (woensdag) Inflatierapport, VS (woensdag) Inflatiecijfers, Eurozone (vrijdag)